Orígens

Som un grup de professores titulades en Tècnica Alexander , estudis de 3 anys de formació, reconegudes per APTAE (Associació de Professors de Tècnica Alexander a Espanya, www.aptae.net) i STAT (The Society of Teachers of the Alexander Technique, http://alexandertechnique.co.uk/), formades en el mètode EUTOKIA PART FELIÇ, aplicació de la Tècnica Alexander al període de l’embaràs, part i postpart  i també com Doules.

Hem creat l’Associació EUTOKIA PART FELIÇ (Associació de Professores de Tècnica Alexander per l’embaràs, part i postpart), amb la finalitat d’ensenyar i promoure aquest mètode.

Eutokia és una paraula grega que significa «part feliç » i que ha estat adoptada per Ilana Machover (atsqp.org) per descriure l’aplicació de la Tècnica Alexander al període de l’embaràs, part i postpart, descrit extensament en el seu llibre The Alexander Technique Birth Book (versió en castellà: Eutokia. La tècnica Alexander en el embarazo y el parto). Ilana va desenvolupar aquest mètode com a resultat de molts anys d’experiència en Tècnica Alexander, com a monitora de preparació prenatal per al National Childbirth Trust d’Anglaterra i com a Doula. Nosaltres hem tingut la sort i el plaer de formar-nos amb la Ilana, i el privilegi de treballar amb ella en els seus cursos de formació d’Eutokia per a professors de Tècnica Alexander.