Per a l’embaràs i el part

El mètode  psicofísic EUTOKIA PART FELIÇ ens dóna eines basades en la Tècnica Alexander per ajudar a fer el moviment o posició que millor vagi en cada etapa i especialment en com fer-ho. Per a què es pugui escollir de manera conscient qué es útil fer per a alliberar i evitar tensions.

Dirigit a dones i/o parelles a partir de la setmana 16 d’embaràs que vulguin tenir eines d’autoajuda.

Oferim el mètode en diferents formats:

 • SESSIONS INDIVIDUALS: El programa es pot adaptar en durada i contingut segons les necessitats específiques de cada dona. La parella està convidada a incorporar-se a les sessions.
 • SESSIONES EN PARELLA en grups reduïts: 8 sessions de 2h. Màx. 4 parelles. Es desenvolupen extensament cadascuna de les diferents etapes: “Embaràs”, “El treball de part” i “El postpart”. La parella de la dona està especialment convidada a unir-se en les sessions amb la intenció de practicar moviments específics per a les diferents fases del part.
 • SESSIONS PER A LA DONA en grup els dimarts matí: Mensual, sessions de 1,5 h. Per millorar la nostra coordinació corporal per permetre un moviment més lliure de tensions, per minimitzar el dolor, millorar la respiració, …, així com vivenciar moviments útils per a l’embaràs, part i postpart.
 • SESSIONS EN PARELLA en grup els dimarts tarda: 6 sessions de 1,5h. A partir de petits jocs i moviments, anirem descobrint com millorar la nostra coordinació corporal per permetre un moviment més lliure de tensions, per eliminar dolors, així com vivenciar amb la parella moviments útils per a l’embaràs, part i postpart.
 • SESSIONS EN PARELLA en grup emmarcat en el curs de maternitat de NAC els divendres tarda: 4 sessions d’1h. Per a vivenciar amb la parella moviments útils per a l’embaràs, part i postpart.
 • SESSIONS INTENSIVES EN PARELLA en grups reduïts els dissabtes: 3 sessions de 3h. Màx. 4 parelles. Es desenvolupen extensament cadascuna de les diferents etapes: “Embaràs”, “El treball de part” i “El postpart”. Per a vivenciar amb la parella moviments útils per a l’embaràs, part i postpart.
 • SESSIÓ INTENSIVA EN PARELLA en grup emmarcat al curs de maternitat els diumenges: 1 sessió de 4h. Vivenciarem amb la parella moviments i posicions per a l’embaràs, part i postpart.
 • SESSIONS A CASA: per a aquelles dones que no es poden traslladar, oferim la possibilitat d’anar a casa seva per fer sessions personalitzades.

Les sessions en grup es poden complementar amb sessions individuals segons necessitats específiques de cada dona.

Les sessions són bàsicament pràctiques, per a les quals és adequat portar roba còmoda per tenir llibertat de moviment.

Es demanarà que es practiqui diàriament el que s’ha treballat durant les sessions i així anar integrant i es millori l’ús en les activitats diàries.

Veure “Calendari d’activitats programades” per detall de dates i horaris.

A l’apartat “Acompanyament al Part” es descriu l’acompanyament que oferim per al part per a aquelles dones que ho desitgin.

Temari TÉCNICA ALEXANDER:

 1. Introducció als principis bàsics de la Tècnica Alexander: Què és un bon i un mal ús corporal?
 2. La força de l’Hàbit: Com interferim en el nostre funcionament corporal?
 3. Cinestesia: Com funciona el nostre sistema d’informació sobre el moviment i per què està condicionat pels nostres hàbits?
 4. El Control Primari: La importància de la relació dinàmica entre cap, coll i esquena
 5. La Pauta de sobresalt: El seu paper en el nostre patró de moviment
 6. Inhibició i Direcció neurològica: La ment conscient com a vehicle per prevenir i canviar patrons de moviment ineficaços
 7. Nocions bàsiques d’anatomia: On són les nostres articulacions? Perquè serveixen? Punts de suport. Reflexos posturals

Temari EUTOKIA PART FELIÇ:

 1. Moviments habituals en la vida diària : asseure’ns , aixecar-se, caminar , ajupir-se, estirar-nos, agafar pes, pujar i baixar escales, etc. Visió des del prisma de la tècnica Alexander
 2. Moviments per a l’ embaràs: Estendre les cames des de la posició semisupina, eixamplar l’esquena i equilibrar els braços des de la posició semisupina, estendre les cames estirada de costat, de quatre grapes, gatejar, gatzoneta amb l’ajuda d’una porta, gatzoneta amb l’ajuda d’una pilota, seqüència (de genolls a gatzoneta, de gatzoneta a dret), com descansar a terra, com descansar amb l’ajuda d’una pilota de part o cadira
 3. Opcions de Part: Part natural, epidural, episiotomia, cesària, ..
 4. EUTOKIA per a la dilatació: El moviment de la pera, descansar entre contraccions, Balanceig a la gatzoneta, moviments amb pilota de part, cadira, company, porta, i llit, moviments en la posició del mico amb el company, la cadira, el llit. Opcions de moviment i posicions a l’Hospital i a casa
 5. EUTOKIA per a la segona i tercera fase del treball de part: Moviments durant la transició, moviments i posicions per l’expulsiu, moviments per al part (naixement).
 6. Consideracions per l’expulsiu de la placenta
 7. La Respiració en el treball de Part: fer o permetre? Apretar o empènyer? La importància de la expiració
 8. Processar el dolor funcional del treball de part: Mesures naturals d’alleugeriment
 9. El paper de la parella en el part: Com ens pot ajudar? Moviments amb la seva ajuda, qualitat del contacte, massatges, etc
 10. La lactància: Posicions adequades per a la lactància i consideracions específiques
 11. Aplicació de la Tècnica Alexander en el postpart: Recuperació de la mare. El nostre ús amb el nadó. Desenvolupament motriu del nadó. Com pot la Tècnica Alexander ajudar-nos en la nova etapa?

 

Whatsapp-icon 675 524 628        mail icon eutokia@gmail.com      facebook facebook/eutokia